Pre tačno 30 godina, mladi košarkaš Dee Brown uspeo je da samo jednim potezom mnogobrojnu publiku NBA takmičenja u slem zakucavanju podigne na noge. Njegovo kultno "No Look" zakucavanje, tokom kog je jednom rukom prekrio oči, ne samo da je privuklo pažnju fanova širom sveta, već je i promenilo putanju istorije patika, istakavši u prvi plan Reebok Pump Omni Zone II - model patika koji nam se sada vraća!

Tog 9. februara 1991. godine, novajlija Dee Brown zakoračio je na tvrdu, drvenu podlogu, privlačeći pažnju mnogobrojnih navijača. Približavajući se pola terena i odmeravajući obruč sa loptom u ruci i pažnjom obožavalaca širom sveta, ono što je sledeće učinio podstaklo je industrijsku trku koja je zauvek promenila putanju istorije patika.

Naime, Brown je namestio loptu na podlogu za igru, posegnuo obema rukama i pritisnuo "Pump" na svojim Pump Omni Zone II patikama, okrećući glavu ka gomili sa osmehom, dok se pripremao za "poletanje". U tom trenutku, dok su obožavaoci izražavali šok i strahopoštovanje ne samo unutar dvorane, već i putem malih ekrana širom sveta, do sada nezabeležena tehnologija "Pump" postala je kulturni fenomen.

Brown bi ponovio čin pre svakog od svojih sedam pokušaja zakucavanja te večeri, uključujući i njegov poslednji pokušaj, "No Look" zakucavanje, u kojem je jednom rukom ubacio loptu kroz obruč, dok je drugom prekrivao oči. Ovo zakucavanje je postavilo Browna kao drugog novajliju u istoriji, u to vreme, koji je pobedio na takmičenju.

"Uvek sam planirao da ih napumpam pre prvog zakucavanja", prokomentarisao je košarkaški veteran. "Ne samo da su mi zahvaljujući "Pump" tehnologiji patike savršeno odgovarale, već je to bila tako kul ideja da sam želeo da vidim kako će publika reagovati kada je sprovedem u delo."

Reebokov sistem na “naduvavanje” uveden je na košarkaškoj obući "Pump" krajem osamdesetih, a ova tehnologija je bila prva te vrste, koja je unutar patike imala komoru koja je mogla da se napumpa i potpuno prilagodi onome ko je nosi. Dee Brown je te istorijske noći 1991. godine „Pump“ Reebok bacio u prvi plan tehnološke revolucije.

Tačno 30 godina kasnije, Reebok vraća Pump Omni Zone II patike po prvi put u svom originalnom dizajnu, kakave je nosio Dee Brown. Silueta se ističe svojim veoma prepoznatljivim narandžastim "Pump" dugmetom i prilagođenom vazdušnom komorom koja se proteže od inovativnog gumenog jezika. Na đonu i slojevitom gornjištu, prepliću se crna, bela i narandžasta boja, a TPU omotač omogućava brže kretanje, dok istovremeno pruža veću izdržljivost.