U 21. veku kada su patike postale sastavni deo gotovo svake odevne kombinacije, bilo da je reč o sportskoj, poslovnoj ili elegantnoj, globalni fitnes i lifestyle brend Reebok izdvojio se svojom poslednjom inovacijom – jedinstvenim Zig Kinetica konceptom. Reč je o najnovijoj lifestyle silueti namenjenoj mladim i urbanim pojedincima kojima je potrebna dodatna energija zbog aktivnog života koji vode, ali im je isto tako važan i sam izgled siluete.

Od New Yorka do Pariza, Reebokov „energy return“ đon testirali su brojni dizajneri poput Cottweilera, Angus Chianga i Chromata, nakon čega je zvanično predstavljena „Zig Kinetica” linija, uz prvenac pod nazivom Concept Type 1.

Zahvaljujući neočekivanom cik-cak đonu i modernom gornjištu, Zig Kinetica odstupa od tradicionalnog stila, spajajući upravo modu i posebne performanse u jednu siluetu. Ono što ovaj model izdvaja od drugih jeste sama tehnologija, ali i jedinstvena paleta boja. Dizajner Ian Paley, inspiraciju je pronašao u specifičnom povraćaju energije koji karakteriše đon, pa je odlučio da kombinacijom boja predstavi način na koji kinetička energija teče i oslobađa se. „Istorija brenda Reebok izuzetno je važna za sam dizajn, kao i stilski dodaci na obući. Oblici i linije mešavina su delova mnogih arhivskih modela od kojih neki do sada nisu predstavljeni javnosti. DNK Reeboka je uvek, i uvek bi trebalo da bude, polazište svakog kreativnog procesa, a tako je bilo i ovog puta”, rekao je Paley o inspiraciji za Zig Kinetica model.

Najdinamičniju siluetu do sada, koja će sigurno definisati novi pravac u svetu mode, odlikuje jedinstven i inovativan energetski sistem iz tri dela. Lagani i responzivni đon sa Floatride Fuel tehnologijom pruža poseban osećaj udobnosti u kontaktu sa podlogom, Zig Energy Shell uložak usmerava i vraća kinetičku energiju dobijenu svakim korakom, istovremeno pružajući odvažnu estetiku, dok se Zig Energy Bands jedinstvena mreža na đonu širi i skuplja, pružajući neophodnu responzivnost i čineći svaki korak laganim. Pored ovoga, siluetu karakteriše i savršena prilagodljivost stopalu, kao i mrežasto gornjište za dodatnu prozračnost.

Kako bi se novi model što bolje približio publici, predstavljen je kratak film o poslednjoj inovaciji brenda pod nazivom „Energy Experiment”. Film govori o energiji koja ne može biti ni stvorena, ni uništena, već samo prebačena i koja ima moć rasta sa svakim novim korakom.

Zig Kinetica Concept Type 1 kolekcija koja u najnovijoj silueti predstavlja koncept strujanja energije, na domaće tržište dolazi kao unisex model u dve kombinacije boja – crna sa detaljima u bojama legure i roze, kao i u kombinaciji bele sa crnim i plavim detaljima.

Zig Kinetika model je dostupan u ograničenim količinama u Tike shop radnji.