Reebok X Challenge

Na petom po redu „X-Challenge“ treningu u Beogradu, poznati grčki instruktor joge, Savas Jancis (Savvas Giantsis), održao je javni joga čas za više od 60 ljubitelja ove drevne indijske veštine.

Tokom dvočasovnog treninga on ih je vodio kroz razne asane Vinyasa yoge u kojoj je neophodno sinhronizovati pokrete sa disanjem. Ovaj stil joge nazivaju i flow yoga, odnosno „joga koja teče“ zbog glatkog prelaza iz jedne asane u drugu i načina na koji se različiti položaji tela (asane) povezuju, pa to postaje svojevrstan ples. Ovaj „ples“ bio je izazov za sve učesnike, jer su morali pokazati kako treba biti snažan u fleksibilnosti ili fleksibilan u snazi.

Da bi to postigli Savas je svaki put pokazivao više varijanti položaja kako bi svako mogao da prilagodi vežbu sebi i izazove sebe na pravi način.

Ovo je bila još jedna prilika za sve ljubitelje joge, da u okviru dobro poznate Reebok „Be More Human“ kampanje, odgovarajućim vežbama osnaže telo, umire um i napune se pozitivnom energijom. A Jancis im je pokazao koliko dnevna joga rutina može promeniti čovekov život i doneti mu unutrašnji mir.

Joga nam pomaže da budemo fleksibilni i jaki ne samo fizički već i psihički, u svakoj situaciji koja čini naš život. Pravilno disanje je jako važno, naročito kada smo pod stresom, a upravo kroz razne joga vežbe možemo naučiti kako treba disati i biti smiren u svakoj situaciji – objašnjava Jancis.

Više informacija o „X-Challenge“ treninzima na sajtu reebok.rs

#ReebokXchallenge

Podeli na Facebook-u