Jedan od novih Reebok modela nosi snažno ime. LEGACY.

Kada bismo riječ LEGACY. objašnjavali našim jezikom, došli bi jednako snažne riječi - nasljeđe.

Tako se i cijela kampanja s ovim sjajnim lifestyle unisex modelom, koji oživljava stil davnih modela patika za trčanje iz 70-ih godina, bazira na nasljeđu koje ostavljamo iza sebe.

Dok smo mladi i živimo život od danas do sutra, vjerujem da mali broj razmišlja o budućnosti i onome što ćemo iza sebe ostaviti. Tendencija svake osobe je da se vraća u prošlost, a nju i ono što smo učinili prije ne možemo promjeniti.

Zato možemo u sadašnjosti utjecati na našu budućnost. Nasljeđe se kreira sada! Dugo sam razmišljala šta bi bio moj LEGACY. i bilo mi je teško sagledati sebe iz trećeg lica, pa sam za mišljenje pitala ljude koji me poznaju i oni su mi pomogli da osvijestim šta je to što će od mene ostati u nasljeđe.

Život koji živim i njegova filozofija koju propagiram stane u jednu divnu i laganu riječ - neopterećenost. Jednom mi je jedna bliska osoba rekla da sam magistar neopterećenog života i to smatram najljepšim komplimentom koji sam ikad dobila. Iznimno bitnim smatram živjeti bez tenzija i popularnih jurnjava. Nigdje ne moramo juriti. I znam da sve ovo zvuči klišejski, a i utopistički, ali zaista, i ako ne jurimo stresirani svakodnevnim dogadjajima, zemlja će se i dalje okretati, sunce će izlaziti i zalaziti, godišnja će se doba smjenjivati, Savka će i dalje tražiti nešto sitno.

Živimo samo jedan život. Dobro, možda i više njih, ako vjerujemo u reinkarnacije. Ali definitivno jedan u ovom obliku. Pa zašto ga onda ne bismo potpuno uživali?

Neopterećenost je i sloboda da budem samo svoja, da se ne modeliram po trenutno popularnim kalupima i na sebe ne stavljam terete i prevelika očekivanja. Svi smo zaista posebni i svi imamo svoju ulogu u ovom svijetu. Svoju kažem, ne tuđu! Zato je bitno da iz sebe iskopamo ono svoje u čemu smo zaista dobri, pa to mazimo, njegujemo i gradimo.

Jednog dana, u nasljeđe ću ostaviti svoje rezone na razne životne teme, moju filozofiju življenja zapisanu u mojim kolumnama i pohranjenu na online nebo, a kolumne možda jednog dana osvanu i isprintane u nekom tvrdom uvezu knjige. Jednog dana, želim da u nasljeđe ostavim priče koje će ljudima stvarati radost.

A vi, po čemu želite da vas pamte? Šta ostavljate u nasljeđe? 

Iva Chu - kolumnista