Reebok i CrossFit

U 2010. godini Reebok je sklopio dugoročan ugovor sa organizacijom CrossFit, fitnes pokretom koji se trenutno razvija najbrže na svetu. Ovo partnerstvo predstavlja prirodnu saradnju između dve kompanije koje su posvećene osnaživanju svesti ljudi širom sveta da budu fit.

CrossFit je program snage koji ima za cilj da pripremi vežbače za sve fizičke izazove. Koncipiran je tako da sadrži različite funkcionalne pokrete visokog inteziteta kako bi se postigla željena fizička kondicija. Treninzi mogu biti prilagođeni svim fitnes nivoima, godinama i iskustvu, a održavaju se u različitim prostorima – u garaži, kući, parku ili školi, ali najčešće u CrossFit teretani koju nazivaju „box”. Svaki dan CrossFit vežbači rade WOD (Workout of the Day) i postavljaju svoje rezultate „online” ili na tablu svog „box”-a. Svaki WOD daje vežbačima jedinstveno iskustvo takmičenja, praćenja progresa, razmene iskustava i postizanje ličnih ciljeva. CrossFit nazivaju i sportski fitnes, koji podstiče ljude da rade kako na svojim slabostima tako i na svojoj snazi, svaki put kada dođu na trening. Na taj način na dnevnoj bazi, i muškarci i žene svih doba uče nove veštine, postižu nove rekorde, ulaze u takmičarski program i stiču poštovanje svih CrossFit box-eva širom sveta.

Reebok je glavni snabdevač CrossFit obuće, odeće i propratne opreme za ove zahtevne treninge, a od 2010. je i glavni sponzor CrossFit Games.

CrossFit Games su poznate širom sveta kao takmičenje na kojem se pronalazi „Najfit osoba sveta“. Reebok je već petu godinu zaredom glavni sponzor ovog takmičenja, koje predstavlja multiscenski događaj u kome je samo 2015. u početnoj fazi takmičenja učestvovalo skoro 273.000 takmičara iz celog sveta. Pošto CrossFit znači pripremu za nepoznato i nepojmljivo, izbor vežbi za ovo takmičenje se menja svake godine i one budu objavljene neposredno pred početak takmičenja.

Reebok je 2010. otvorio i svoj prvi CrossFit box – Reebok CrossFit One. Danas, više od 1000 zaposlenih u Reebok-u širom sveta su CrossFit vežbači, a više od 100 zaposlenih imaju završen trenerski nivo 1. Tokom 2010. godine zabeleženo je 1.500 CrossFit box-eva širom sveta, a sada ih ima preko 13.000 u 80 različitih zemalja sveta.

Otkada je CrossFit kao prvi veliki partner pristupio novoj stategiji razvoja brenda, za njim su došle i druge značajne poslovne alijanse.