Najveće CrossFit takmičenje u Srbiji

Serbian Throwdown 2015 sponsored by Reebok, jedno od najvećih regionalnih takmičenje u CrossFit -u, održano je 03. i 04. oktobra 2015. na Beogradskom sajmu. Ovaj veliki sportski događaj okupio je 200 najboljih takmičara, kako iz Srbije tako i iz inostranstva, što ukazuje da CrossFit postaje sve popularniji na našim prostorima i regionu.

U prilogu ovome govori i činenica da je interesovanja za takmičenje bilo četiri puta veće po broju prijava u odnosu na prethodnu godinu.

Među "Elite" muškarcima najbolji je bio Adam Bodnar iz Mađarske, a u ženskoj konkurenciji pobedila je Ana Katapan iz Italije. U "Scaled" kategoriji u muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Bojan Maravić iz Srbije, dok je najbolja među takmičarkama bila Italijanka Valentina Fakini.

Prvi Serbian Throwdown powered by Reebok održan je u decembru 2014, kada je ovo takmičenje izazvalo veliku pažnju, a posebno gošća koja je održala radionicu, CrossFit elitna takmičarka Katrin Tanja Davidsdotir, koja je 2015. godine postala „NajFit žena na svetu“, na 2015 Reebok CrossFit Games održanom u SAD-u.